Băsescu, atacat. „Aceleaşi discursuri unioniste trase la indigo”

Cu cât fostul președinte al României, Traian Băsescu, vine mai des în R. Moldova, cu atât mai repede se vor plictisi moldovenii de el. „Ca un politician care în România a ocupat cea mai înaltă funcţie în stat, este de-a dreptul penibil atunci când se screme efectiv să se reinventeze şi aici”. De această părere este gazetarul Mihai Conțiu într-un editorial despre „golăniile unioniste ale lui Băsescu”.

Traian Basescu

Traian Băsescu. Foto: tion.ro

Conțiu consideră că, de la o vizită la alta în R. Moldova, Băsescu devine „tot mai plicticos şi chiar obositor din cauză că imaginaţia îi este blocată, fiind obligat să rostească aceleaşi discursuri unioniste trase la indigo”.


OPINIE. De ce Băsescu ar putea colabora cu Plahotniuc


„Măcar dacă ar avea curajul să le aprindă imaginaţia moldovenilor unionişti orbi şi îndoctrinaţi, prin a le spune că, în schimbul Transnistriei pentru Ucraina, România Mare visată de el doreşte să-şi recupereze teritoriile româneşti Basarabia de Sud şi Bucovina de Nord, aflate acum în componenţa statului ucrainean, care, până când sovieticii le-au oferit Ucrainei după ce le răpiseră României, nu au fost niciodată pământuri ucrainene!”, scrie Mihai Conțiu.


Mihai Contiu

Mihai Conțiu

Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, în prezent condamnat la pușcărie pentru corupere pasivă și trafic de influență, acum îl „servește” cu patimă pe „președintele tuturor” Igor Dodon, acuzat de trădare de Patrie, după ce a participat, alături de Putin, la parada de 9 mai din Moscova, în timp ce raioanele R. Moldova din stânga Nistrului sunt ocupate de Federația Rusă.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.