Năstase despre anularea votului mixt: PPDA nu a încheiat lupta

PPDA nu a încheiat lupta pentru anularea votului în baza sistemului electoral mixt. Aceasta chiar dacă a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din anul 2018. Declarația a fost făcută de către liderul partidului, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

andrei-nastase

Andrei Năstase. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Năstase susține că încă mai există resurse și mijloace pentru a lupta împotriva sistemului mixt. Unul dintre aceste mijloace ar fi organizarea unui referendum. „Referendumul este unul dintre cele mai importante mijloace și ar fi păcat dacă ar fi ratat de către opoziția democratică”, spune liderul PPDA. Președintele formațiunii politice spune că s-a adresat Parlamentului și Guvernului cu solicitarea de a iniția un referendum legislativ, dar nu a primit niciun răspuns.

Un alt mijloc de a lupta împotriva sistemului electoral mixt, menționat de Andrei Năstase, ar fi protestele. „Mai rămâne a fi protestul, care iarăși este un instrument democratic, dar pentru aceasta trebuiesc resurse de diferit fel, trebuie conjugarea dintre diferite partide”, spune politicianul. Potrivit lui, este nevoie de conjugarea efortului la maxim pe cele două dimensiuni: referendum și proteste.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Asta-i glumă? Năstase, cun un procent de susținere, ar putea lupta acum doar cu propria boală psihică…delirul, mai bine-zis.

    Apreciază

  2. Parca erati poporul? Acum vreti sa mergeti impotriva vointei poporului?

    Apreciază

  3. Doar că PPDA a ajuns in sondaje sub pragul electoral iar increderea-n Nastase mai joasa decit ncrederea-n Plahotniuc 😀 Asta cam spune de la sine, ca pentru Topa si acest proiect politic PPDA e o lupta pierduta deja.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.