Premierul Pavel Filip participă la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic

Premierul Pavel Filip întreprinde, în perioada 22-25 noiembrie, o vizită de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde va participa la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic (PaE).

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Sesiunea plenară a Parteneriatului Estic va avea loc vineri, 24 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00 (ora Chișinăului). În cadrul evenimentului, premierul Pavel Filip va rosti un discurs în numele Republicii Moldova. Reuniunea va fi transmisă în direct pe pagina oficială a Consiliului European.

Totodată, prim-ministrul Pavel Filip va avea întrevederi cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Johannes Hahn, comisar european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare.

De asemenea, şeful Executivului va vizita Cartierul General al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, unde va dialoga cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Conferința de presă comună a celor doi oficiali va fi transmisă în direct pe pagina oficială a organizației, http://www.nato.int.

În marja Summit-ului,  premierul Filip va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de stat și de guvern. De asemenea, Pavel Filip se va întâlni cu Diaspora stabilită în Belgia.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. acuma inteleg de ce presas de buzunar a Topilor si Platon au inceput o campanie de denigrare chiar acuma… se urmareste impiedicarea consolidarii parteneriatului estic!

    Apreciază

  2. Trimiteti-l pe Dodon sa se ocupe de ploitica externa 😀 Las sa se mai duca si in UE, nu numai la Rusia lui

    Apreciază

  3. Parteneriatul Estic ne va ajuta sa creem o relatie mai stabila cu UE.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.