Liderul suprem al Iranului, numit „noul Hitler din Orientul Mijlociu”

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, vineri, că Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, este „noul Hitler din Orientul Mijlociu”, în contextul în care tensiunile dinte Riyad şi Teheran s-au intensificat în ultimele săptămâni, relatează New York Times, potrivit Mediafax.

Nic370843

Ali Khamenei. Foto: thedailybeast.com

Arabia Saudită şi Iranul se află în tabere diferite în conflictele din Orientul Mijlociu, iar în ultimele săptămâni tensiunile dintre cele două s-au intensificat semnificativ, mai ales după ce o rachetă balistică a fost interceptată la 35 de kilometri de capitala saudită Riyad.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite susţine că expansionismul Iranului sub Ayatollahul Khamenei trebuie confruntat.

„Am învăţat de la Europa că amabilitatea nu funcţionează. Nu vrem ca noul Hitler din Iran să repete în Orientul Mijlociu ce s-a întâmplat în Europa în secolul al-XX-lea”, a declarat bin Salman.

Recent, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Teheranul de „agresiune militară directă”, prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete. Riyadul susţine că aceştia au lansat o rachetă balistică, Burkan H2, ce a fost interceptată, în urmă cu două săptămâni, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul a respins acuzaţiile.Categorii:Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.