„Reacția președintelui Igor Dodon este una dezamăgitoare și populistă. Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summit-ul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv”, a scris premierul Pavel Filip pe Facebook.

Igor Dodon_Pavel Filip

Igor Dodon și Pavel Filip. Foto: moldova-md

„Dacă Președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei ṭări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susṭinut de majoritatea cetățenilor”, a argumentat Pavel Filip.

Precizăm că astăzi președintele Igor Dodon a criticat dur rezultatele lucrărilor Summitului Parteneriatului Estic pentru R. Moldova, menționând că acesta „a confirmat caracterul iluzoriu al integrării europene”. „Summitul Parteneriatului Estic a confirmat că dosarul R. Moldova se află în cel mai jos sertar al preocupărilor Europei. Dezamăgirea europenilor față de Chișinău e constantă, iar șansele Moldovei de a se integra în UE sunt aproape egale cu zero pentru următoarele decenii”, a declarat Dodon.

Reclame