Când Ghimpu şi-a bătut cuie la capacul sicriului său politic

Președintele PL, Mihai Ghimpu, și-a bătut cuie la capacul sicriului său politic încă în anul 2010, din clipa în care a sfidat recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa referendumului national pentru modificarea Constituției, care să permită alegerea șefului statului de către întreg poporul.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

De această părere este gazetarul Mihai Conțiu, care titrează în „Moldova Suverană” că Ghimpu datorează bugetului de stat 32.723.964 de lei.

Mihai Contiu

Mihai Conțiu

„Diferenţele motivaţionale dintre referendumul din 2010 şi cel de demitere a lui Chirtoacă sunt imense. Fiind preşedinte interimar al ţării, Ghimpu a dorit ca să fie el Preşedinte în exerciţiu, nu Filat, Lupu sau Urechean. În acest context meschin, acel referendum a fost un moft al lui, un demers prin care credea că dacă va trece referendumul el va fi ales preşedinte al ţării de către întreg poporul. Suma de 32.723.964 de lei a fost aruncată în vânt pentru că aşa a vrut Ghimpu! În schimb, referendumul legal pentru demiterea lui Chirtoacă are la bază nemulţumirea marii majorităţi a chişinăuienilor faţă de modul dezastruos în care penalul Chirtoacă a administrat Capitala. Alta-i că referendumul a fost invalidat din pricina neprezenţei la vot, care a fost generată de accente geopolitice şi jocurile de culise ale lui Plahotniuc!”, scrie Conțiu.

În contextul în care liberalii cer socialiştilor să restituie nouă milioane cheltuite pe referendumul anti-Chirtoacă, de ce moldovenii să nu-i ceară lui Ghimpu să restituie statului 32.723.964 de lei la valoarea de astăzi a acestei sume, inclusiv dobânzile aferente? – se întreabă gazetarul de la „Moldova Suverană”, potrivit căruia „mofturile lui Ghimpu l-au adus la Putere pe Plahotniuc!”.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.