Într-un interviu pentru ziarul „Timpul”, istoricul Anatol Petrencu susține că, într-un an de mandat, președintele-„turist” Igor Dodon s-a remarcat printr-o serie de vizite la Moscova și prin vacanțe de lux, iar din promisiunile făcute în campania electorală prezidențială nu a reușit să realizeze aproape nimic și s-a lansat mai mult în discuții ce țin de limbă și istorie.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: Moroslav Rotari / sputnik.md

„După alegerea lui în cel mai înalt post administrativ, preşedintele Dodon constată că nu are pârghiile necesare și că, de pildă, Procuratura Generală nu i se subordonează. De parcă aceste şi alte lucruri nu erau cunoscute până la alegerea lui în funcţie. Iată primejdia populismului”, a remarcat Anatol Petrencu.

Cât despre limba de stat, istoricul Anatol Petrencu afirmă că Dodon știe care este denumirea corectă a limbii ce o vorbim. „Dodon este un luptător. El ştie care este denumirea corectă a limbii ce o vorbim. Dar omul este antrenat în angajamente pe care trebuie să le îndeplinească. Şi el face acest lucru”, a menționat istoricul.

Anatol Petrencu consideră că, în pofida declaraţiei că va fi preşedintele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin comportamentul de care a dat dovadă, prin declaraţiile războinice şi deplasate, prin alte gesturi antinaţionale, Dodon a demonstrat că este exponentul unui grup îngust de cetăţeni.

Reclame