Premierul Turciei: UE este „confuză” de când Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar

Uniunea Europeană este „complet confuză” de când Marea Britanie a votat pentru ieșirea din blocul comunitar și trebuie să-și revizuiască viziunea privind extinderea sa și locul Turciei în acest sens, a declarat luni, la Londra, premierul turc Binali Yildirim, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Binali Yildirim

Binali Yildirim. Foto: lojiport.com

Lansate în 2005, după decenii de tatonări, negocierile de aderare a Turciei la UE avansează lent, în principal din cauza opoziției Franței și Germaniei, țări care se tem de intrarea în Uniune a unei țări cu 73 de milioane de locuitori, în marea majoritate musulmani.

Campania de represiune lansată de Ankara după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016 a înrăutățit relațiile dintre Bruxelles și Ankara.

În cadrul unei vizite la Londra, Binali Yildirim a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să-și revizuiască planurile de extindere a blocului comunitar.

„După decizia Brexit, Uniunea Europeană este complet confuză. Ei trebuie să-și revizuiască viziunea pentru viitor, cât de departe vor să extindă blocul și ce loc va avea Turcia în acest sens. Noi suntem aici. Nu plecăm nicăieri”, a spus premierul turc.

Yildirim a reafirmat totodată că, în opinia Turciei, criza din Siria vecină nu poate fi rezolvată atât timp cât președintele Bashar al-Assad va fi la putere.

„Regimul actual este responsabil pentru modul în care au evoluat lucrurile în Siria. Nu cred că este o perspectivă realistă construirea unei păci durabile în Siria cu Assad la putere”, a insistat șeful guvernului turc.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.