Maia Sandu: Inițiativa privind referendumul anti-mixt nu trebuie să fie politizată

Partidul Acțiune și Solidaritate salută inițiativa societății civile de a organiza un referendum legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt, dar nu se va implica în activitățile aferente pentru că nu dorește să politizeze această inițiativă. Declarația a fost făcută de președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

maia-sandu

Maia Sandu. Foto: fb.com/maia.sandu

„PAS-ul salută această inițiativă, dacă s-ar implica, ar însemna să o politizeze. Or, tocmai acest lucru își dorește guvernarea ca să încerce să arunce în derizoriu această inițiativă, să o plaseze în câmpul luptelor politice și mai ales în câmpul luptelor geopolitice, așa cum deja a încercat să o facă”, spune președinta PAS.

Maia Sandu a menționat că o bucură faptul că organizațiile societății civile au o voce tot mai puternică. „Iată e o voce care nu vine din rândul partidelor politice, dar vine din rândul oamenilor care nu au influență politică. Credem că această inițiativă nu trebuie să fie politizată așa cum au încercat să facă unele instituții media și unele partide politice. Este inițiativa societății civile și cred că așa trebuie să rămână”, spune Maia Sandu.

Mai multe organizații ale societății civile, propun inițierea și desfășurarea la nivel național, până la alegerile parlamentare din 2018, a unui referendum legislativ pentru anularea legii prin care s-au făcut modificări la Codul Electoral și s-a introdus sistemul mixt de vot.Categorii:Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Doamna Maia, ati vazut ca Italia a implementat sistemul mixt de vot?

    Apreciază

  2. Cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreo data. Adica Nantoi si Valeriu Pasa nu fac parte din partide

    Apreciază

  3. Maia Sandu o sa faca ca si cu referendumul din Chisinau – o sa boicoteze, apoi iar o sa strige despre stat capturat. Pe cand ea de fapt este demult in buzunarul lui Plaha

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.