O nouă strategie pentru R. Moldova, aprobată de BERD

Consiliul de directori al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a aprobat o nouă strategie pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2022. BERD va acorda asistență financiară, în următorii cinci ani, pentru restructurarea sectorului bancar, îmbunătățirea securității energetice, sprijinirea  firmelor private și îmbunătățirea infrastructurii, potrivit unui comunicat al băncii.

BERD

Foto: mobiasbanca.md

„Noua strategie oferă un nou impuls angajamentului nostru în Republica Moldova. Accentul este pus pe crearea unui sector financiar solid, transparent și modern, care să funcționeze pentru oamenii și companiile din Moldova”, a declarat Dmitri Gvindadze, șeful biroului BERD din Chișinău.

BERD menționează că, împreună cu Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și alți parteneri-cheie, va continua eforturile de reabilitare a sectorului bancar. Aceasta va continua să acorde băncilor partenere din Moldova împrumuturi pentru a pune la dispoziția întreprinderilor din Republica Moldova fonduri. De asemenea, BERD va colabora cu investitori strategici puternici pentru a restabili transparența și guvernanța corporativă în acest sector.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va finanța proiecte care promovează o mai mare interconectivitate internă și transfrontalieră în sectorul energetic. Aceasta va sprijini dezvoltarea infrastructurii pentru o piață angro de energie electrică și va finanța oportunități în sectorul energiilor regenerabile. Banca va desfășura, de asemenea, un dialog politic cuprinzător privind reformele din sectorul energetic.

Potrivit comunicatului, BERD va continua să acorde împrumuturi companiilor moldovenești, pentru a le ajuta să concureze pe piața UE. Aceasta va finanța în mod direct societățile cu modele de afaceri viabile, inclusiv investitorii străini orientați spre export care operează în zonele economice libere.

BERD este principalul investitor în Republica Moldova. Până în prezent, banca a investit peste 1 miliard de euro în diverse sectoare: infrastructură, energie, bancar, industrie, comerț și agricultură.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. Mai stiu ca BERD va oferi o suma de bani pentru repararea cailor ferate, asta este o necesitate atit Timp cit se mai exporta Marfa cu trenul.
  Noi am oferit încredere, ei me oferă susținere

  Apreciază

 2. O noua strategie si 55 de milioane de euro. Cu asa bunataturi vine BERD in Moldova

  Apreciază

 3. Vedeți voi cu strategiiile voastre să nu ajungă Putin pe teritoriul RM. Nu ați văzut Maia vrea să facă coaliție cu Dodon.

  Apreciază

 4. și cum după asta să critici guvernul Filip?? totuși face tot posibilul să ne dezvolte țara

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.