Pavel Filip despre dialogul Chișinău-Tiraspol: Avem un optimism prudent, dar trebuie să ne bucurăm de acest progres

Premierul Pavel Filip a salutat progresele înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Filip s-a referit la deschiderea podului care leagă localitățile Gura Bâcului și Bâcioc și la semnarea celor patru decizii protocolare privind problemele din regiunea transnistreană.

Transnistria

Foto: ipn.md

În cadrul ședinței de ieri a Cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip a mulțumit tuturor persoanelor implicate în procesul de negocieri, dar și partenerilor din formatul „5+2” care asigură echilibrul în tratativele purtate de autorități și obținerea unor rezultate concrete.

Premierul s-a arătat convins că cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți rezultatele pozitive în urma implementării deciziilor referitoare la restabilirea conexiunii de telefonie fixă și mobilă, asigurarea accesului fermierilor la propriile loturi de pământ, apostilarea diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior din regiunea transnistreană și, în mod special, funcționarea școlilor din stânga Nistruluicu predare în grafie latină.

„Desigur, avem un optimism prudent, pentru că mai sunt mulți pași de făcut pentru a pune în aplicare toate aceste decizii protocolare, dar în același timp trebuie să ne bucurăm de acest progres”, a conchis Pavel Filip.Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. E prima dată în 25 de ani cînd s-au obținut rezultate concrete, actuala guvernare merită respect pentru asta, a mișcat carul din loc

    Apreciază

  2. Cel mai important este ca cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului să beneficieze de pe urma înțelegerilor politice.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.