Cazurile de infecții respiratorii acute, înregistrate săptămâna trecută pe întreg teritoriul țării, au crescut cu peste 14%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, după ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei.

Gripa_AH1N1

Foto: ms.gov.md

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută au fost înregistrate pe întreg teritoriul țării peste 7200 de cazuri de viroze.

„Cifra constituie 205 cazuri în raport cu 100 mii de cetățeni, ceea ce înseamnă că ne aflăm sub pragul epidemic. Cazuri de gripă în această perioadă nu au fost depistate, a existat doar o suspiciune în raionul Râșcani, însă aceasta nu a fost confirmată în laborator, ci doar la nivel de simptome”, a spus Moldovanu.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, în capitală s-au înregistrat peste 2200 de cazuri de viroze, în scădere cu aproximativ 100 de cazuri față de săptămâna trecută. „Cel mai mult au fost afectați copiii – 1620 cazuri, în special cei până la vârsta de 6 ani. Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii este suprasolicitat, iar micuții sunt direcționați la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, a specificat Moldovanu.

La fel, șeful Direcției Sănătate a afirmat că săptămâna trecută a fost încheiată campania de vaccinare. „Vaccinurile au fost administrate persoanelor ce fac parte din grupurile de risc”, a mai spus Moldovanu.

Medicii atenţionează populaţia să consume cât mai multe fructe şi legume, să evite locurile aglomerate, iar la apariţia primelor simptome de boală să solicite asistenţă medicală.

Moldpres

Reclame