Dodon a devenit președinte prin fraudă și minciună. A ajuns în cea mai înaltă funcție de stat, dar nici măcar nu-și cunoaște atribuțiile ca președinte. Și chiar atât cât le-a înțeles, nu-i sunt de ajuns. În modul cel mai obraznic, solicită atribuți noi, dar, știind că nu le va primi, folosește deja actuala situație pentru justificarea ineficienței viitoarei sale activități, scrie Valerian Grosu în „Literatura și Arta”.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Inițiativele președintelui Dodon de schimbare a cursului istoriei naționale, de reintroducere a studierii obligatorii a limbii ruse, de interzicere a spiritului unionist, sub pretextul falsei consolidări a „statalității” moldovenești, federalizarea republicii, politica de apropiere de fantomatica Uniune euroasiatică ne arată un președinte care acționează în detrimentul interesului firesc național, în conformitate cu interesele celui care a creat de facto acest stat – Rusia.

De aceea, președintele Dodon trebuie demis de urgență din funcția pe care o deține în mod ilegal, iar Instituția Prezidențială – lichidată. Milioanele economisite odată cu suprimarea Președinției să fie alocate pensionarilor cu cele mai mici pensii, în primul rând, pensionarilor din agricultură.

Instituția Prezidențială are în prezent un buget anual de circa 20 de milioane de lei și circa 80 de angajați. Președintele Dodon are un salariu de 15.000 de lei lunar, consilierii săi dolofani – salarii de 12.000 de lei lunar. Tuturor acestora le-ar sta mai bine cu sapa în mână, la lucru la sate, nu în clădirea Președinției.

Acest președinte nepreședinte Dodon activează la toate capitolele, împotriva poporului, împotriva intereselor Republicii Moldova. Prin comportamentul lui de traseist politic, trădând interesele formațiunilor politice în care s-a aflat, trădând chiar și pe cel care l-a crescut, pe învățătorul său Vladimir Voronin, acest președinte Dodon nu poate să ne reprezinte ca un președinte cu credibilitate.

Astfel, Dodon nu este președintele tuturor alegătorilor, precum a afirmat chiar la învestirea sa, de aceea în prezent, noi, alegătorii, cerem demiterea lui din funcția de președinte.

Cerem, totodată, Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, instituţiilor medicale europene și Organizației Mondiale a Sănătății să efectueze un control riguros al sănătății psihice și mintale a președintelui Dodon, informând despre aceasta și Ministerul Sănătății din Federația Rusă.

Valerian Grosu, Literatura și Arta

Reclame