Premierul Pavel Filip a avut în această seară o întrevedere cu ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit. Oficialii au discutat despre colaborarea bilaterală în domeniile de interes comun.

Pettit_Filip

James Pettit și Pavel Filip. Foto: gov.md

Părțile au remarcat evoluțiile înregistrate în reglementarea conflictului transnistrean. În context, ambasadorul SUA a apreciat implicarea personală a premierului Pavel Filip în acest proces, subliniind că SUA salută progresul obținut, inclusiv deschiderea podului de peste râul Nistru care leagă localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, semnarea a patru decizii protocolare care reglementează domeniile educației, al agriculturii și al telecomunicațiilor, dar și runda de negocieri în formatul „5+2”, desfășurată recent la Viena.

Totodată, premierul Pavel Filip și ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, au vorbit despre implementarea reformelor promovate de Guvern. Șeful Executivului a menționat că acestea vin să susțină dezvoltarea țării noastre, iar autoritățile sunt mereu deschise pentru dialog cu partenerii de dezvoltare, societatea civilă și comunitatea de business pentru a îmbunătăți inițiativele propuse.

Reclame