„Primele ȋntrevederi pe care le-am avut ȋn SUA, cu oficiali americani vin să confirme faptul că R. Moldova este pe un drum bun al reformelor și apropierii de valorile occidentale”, a scris președintele PDM, Vlad Plahotniuc, pe pagina sa de Facebook.

Plahotniuc_SUA

Foto: fb.com/plahotniuc

Liderul democrat susține că, în SUA, delegația moldovenească a discutat cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Senatorul Christopher Andrew Coons şi cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma despre reformele realizate de ṭara noastră, dar ṣi despre dificultăṭile pe care le ȋntȃmpinăm, inclusiv la adresa securității naționale.

„Oficialii cu care m-am văzut m-au asigurat de susṭinerea lor ȋn ceea ce priveṣte drumul european al ṭării noastre, precum ṣi de sprijin ȋn combaterea acṭiunilor ostile venite din exterior”, comunică Plahotniuc.

Alături de președintele PDM, care este în fruntea unei delegații a Coaliției de guvernare, la aceste întâlniri au fost prezenți vicepreședintele democrat și președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele PPEM și vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă, vicepreședintele PDM și ministrul Justiției, Vlad Cebotari.

Reclame