Un bărbat de 60 de ani, originar din raionul Străşeni, bănuit de săvârşirea unui şir de furturi din automobile la Chișinău, a fost reținut de oamenii legii pe un termen de 72 de ore. Anterior, acesta a fost reţinut şi documentat pentru comiterea infracţiunilor patrimoniale.

Furt_auto

Foto: politiacapitalei.md

Poliţiştii au stabilit că, pe parcursul lunii noiembrie curent, bănuitul ar fi pătruns în cel puţin cinci automobile, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri materiale. Doar la pătrunderea în două unităţi de transport acţiunile lui au fost surprinse de camerele de supraveghere. Individul deteriora parbrizul lateral şi fura bani sau lucruri de preţ, iar dacă unitatea de transport era dotată cu sistem de alarmă, el imediat fugea într-o direcţie necunoscută.

Conform informaţiilor preliminare bănuitul ar mai fi fost implicat într-un şir de jafuri stradale. În acest sens sunt acumulate toate informaţiile necesare. Bărbatul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13.000 de lei la 27.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de până la 4 ani.

Reclame