Noi obstacole pentru libera circulație pe podul dintre Gura Bâcului și Bâcioc

Delegaţia Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) atenționează asupra obstrucționării liberei circulații pe podul peste Nistru, în preajma localităţilor Gura Bâcului şi Bâcioc, redeschis la 18 noiembrie.

Gura Bacului-Bacioc_Transnistria_Nistru_pod

Foto: gov.md

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, citat de Infotag, delegaţia Chișinăului a abordat această chestiune în cadrul ultimei şedinţe a CUC.

„În lipsa problemelor de ordin organizatoric pe ordinea de zi, conform înţelegerilor anterioare, urma să se desfăşoare şedinţa neordinară a Comisiei cu examinarea problemei privind asigurarea circulaţiei pe podul de pe Nistru din preajma localităţilor Gura Bâcului – Bâcioc. Delegaţia Republicii Moldova a propus participarea reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE la elaborarea agendei şi măsurilor ce urmează a fi implementate pentru asigurarea circulaţiei libere şi fără impedimente a cetăţenilor şi transportului peste podul redeschis, iniţiativă respinsă categoric de reprezentanţii Tiraspolului”, se arată în comunicat.

Potrivit oficialilor moldoveni, după redeschiderea podului, partea transnistreană a amplasat un nou post al structurilor de forţă transnistrene pe partea stângă a podului la intrarea în satul Bâcioc.

„Conducătorul delegaţiei Federaţiei Ruse în CUC s-a arătat nemulţumit de poziţia ostilă a delegaţiei din Tiraspol şi a susţinut necesitatea discutării problemei în cauză în cadrul Comisiei, a făcut apel către şeful delegaţiei transnistrene de a-şi respecta angajamentele asumate anterior şi de a se abţine de la acţiuni unilaterale ce pot destabiliza situaţia în Zona de Securitate”, se arată în comunicat.

În aceste circumstanţe, s-a decis amânarea discuţiilor pe marginea problemelor enunţate pentru data de 14 decembrie.Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.