Delegaţia Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) atenționează asupra obstrucționării liberei circulații pe podul peste Nistru, în preajma localităţilor Gura Bâcului şi Bâcioc, redeschis la 18 noiembrie.

Gura Bacului-Bacioc_Transnistria_Nistru_pod

Foto: gov.md

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, citat de Infotag, delegaţia Chișinăului a abordat această chestiune în cadrul ultimei şedinţe a CUC.

„În lipsa problemelor de ordin organizatoric pe ordinea de zi, conform înţelegerilor anterioare, urma să se desfăşoare şedinţa neordinară a Comisiei cu examinarea problemei privind asigurarea circulaţiei pe podul de pe Nistru din preajma localităţilor Gura Bâcului – Bâcioc. Delegaţia Republicii Moldova a propus participarea reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE la elaborarea agendei şi măsurilor ce urmează a fi implementate pentru asigurarea circulaţiei libere şi fără impedimente a cetăţenilor şi transportului peste podul redeschis, iniţiativă respinsă categoric de reprezentanţii Tiraspolului”, se arată în comunicat.

Potrivit oficialilor moldoveni, după redeschiderea podului, partea transnistreană a amplasat un nou post al structurilor de forţă transnistrene pe partea stângă a podului la intrarea în satul Bâcioc.

„Conducătorul delegaţiei Federaţiei Ruse în CUC s-a arătat nemulţumit de poziţia ostilă a delegaţiei din Tiraspol şi a susţinut necesitatea discutării problemei în cauză în cadrul Comisiei, a făcut apel către şeful delegaţiei transnistrene de a-şi respecta angajamentele asumate anterior şi de a se abţine de la acţiuni unilaterale ce pot destabiliza situaţia în Zona de Securitate”, se arată în comunicat.

În aceste circumstanţe, s-a decis amânarea discuţiilor pe marginea problemelor enunţate pentru data de 14 decembrie.

Reclame