Compania „Draexlmaier Automotive” intenţionează să realizeze în anul 2018 un proiect investiţional în valoare de circa 30 mln de euro prin deschiderea celei de-a patra sale fabrici din R. Moldova de producere a cablajelor pentru industria automobilistică.

ZEL Balti

ZEL „Bălți”. Foto: zelb.md

Surse din cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii au comunicat pentru Infotag că fabrica va fi deschisă în subzona Cahul din cadrul Zonei Economice „Bălţi”. Fabrica, cu o suprafaţă de 20 mii metri pătraţi, va fi construită până la finele lunii iunie, iar din luna iulie va începe procesul de producere. Conform planului de investiţii, până la finele anului 2018 la noua fabrică vor fi angajate 1500 de persoane.

Pe parcursul anului viitor, compania germană va mai crea încă 2000 locuri noi de muncă la întreprinderile sale amplasate în subzonele din municipiul Bălţi, ridicând numărul acestora la 6500.

Potrivit lui administratorului ZEL „Bălţi”, Marin Ciobanu, în 2018, graţie proiectelor investiţionale aflate în curs de implementare, în ZEL „Bălţi”, la cele 4700 locuri de muncă existente, vor fi create altele 5500, iar volumul investiţiilor noi va creşte cu circa 150 mln euro, ajungând la suma de 260 mln euro.

Reclame