Recomandările poliției pentru cei care pleacă de acasă de sărbători

Plecați de acasă de sărbători? Apelați la un prieten sau la un vecin de încredere care să vă supravegheze locuința cât timp lipsiți de acasă și lăsați-i un număr de contact la care vă poate găsi. Este recomandarea poliției, care vine cu sfaturi ce aveți de făcut pentru a  preveni furturile din locuințe, transmite IPN.

Politia

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Direcția de Politie a municipiului Chișinău atenționează populația că în această perioadă persoanele predispuse la acte de huliganism vor profita de lipsa proprietarilor de acasă și de neatenția lor.

Nu credeți persoanelor care încearcă să le vândă veselă, detergenți, bijuterii și alte lucruri! Este un alt sfat al poliției, întrucât pretinșii vânzători vă pot distrage atenția cu scopul de a fura.

Copiii trebuie instruiți cum să acționeze când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu părinții și că au venit după cheile locuinței sau după bunuri materiale din casă.

Proprietarii care au apartamente la parter sau case particulare sunt sfătuiți să nu lase pe timp de noapte geamuri deschise. Este recomandată montarea grilajului metalic sau a sistemelor de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

Cânt așteptați mijlocul de transport public la stație, acordați atenție persoanelor cu comportament suspect din preajmă. E bine să pregătiți banii pentru achitarea călătoriei înainte de a urca în transport. Banii nu trebuie păstrați în buzunarele din spate și nici geanta pe umăr.

În caz de infracțiune sau contravenție, urmează a fi sesizat serviciul specializat 902.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.