Președintele Legislativului de la Chișinău, Adrian Candu, şi o delegaţie parlamentară au participat astăzi la funeraliile Regelui Mihai al României.

Regele Mihai_aeroport

Foto: moldpres.md

Astăzi, după-amiază, membrii delegației R. Moldova din care face parte şi ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, au adus un ultim omagiu Regelui Mihai I la Castelul Peleș, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al monarhului, și au semnat în Cartea de condoleanțe.

Din delegaţia prezentă la funeralii fac parte deputaţii Iurie Leancă, Roman Boțan, Tudor Deliu, Vadim Pistrinciuc, Alina Zotea, Mihaela Spătaru, George Mocanu și Valeriu Ghilețchi. Președinția Republicii Moldova l-a delegat în calitate de reprezentant pe consilierul în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Sicriul monarhului a ajuns astăzi în România cu un avion militar şi a fost transportat cu maşina la Castelul Peleş, unde oficiali din întreaga lume şi-au putut  lua rămas bun. Tot astăzi, corpul neînsufleţit al Regelui va fi dus către Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucureşti, unde va rămâne până sâmbătă când va fi înmormântat la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, alături de soţia sa.

Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția, fiind răpus de leucemie.

Reclame