Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Dmitri Gvindadze, şeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în R. Moldova, care îşi încheie mandatul în ţara noastră.

Gvindadze_Filip_BERD

Dmitri Gvindadze și Pavel Filip. Foto: gov.md

Premierul Filip i-a mulţumit oficialului european pentru sprijinul BERD în implementarea programelor de modernizare a R. Moldova şi, în particular, pentru implicarea personală în promovarea standardelor europene în economia Moldovei şi susţinerea sectorului privat, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, oficialii au avut un schimb de opinii privind impactul reformelor promovate de Guvern asupra dezvoltării economice a ţării şi a luptei împotriva corupţiei. În acest sens, s-a discutat despre proiectul de lege pentru limitarea abuzurilor instituțiilor de forță asupra agenților economici.

Dmitri Gvindadze a menţionat că BERD rămâne un partener de încredere al R. Moldova, apreciind eforturile Guvernului pentru fortificarea sectorului bancar şi crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri. În special, oficialul european a apreciat activitatea Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, menţionând eficienţa platformei în asigurarea dialogului permanent cu mediul de afaceri din ţară.

Reclame