SONDAJ. Câți moldoveni consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită

77 la sută dintre moldoveni consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită, iar 14% cred că direcţia este bună. Sunt datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentat joi, 14 decembrie.

Moldoveni_Chisinau

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Sondajul mai arată că 45,9 la sută dintre respondenţi consideră că televiziunea este sursa de informare în care au cea mai mare încredere, pe locul doi este internetul – cu 23,6 la sută, 4,7 la sută dintre cei întrebaţi au încredere în familie, iar în radio – 4,6%.

Fiind întrebaţi ce ar trebui de întreprins pentru a îmbunătăţi situaţia social-economică din ţară, cei mai mulţi cetăţeni doresc: combaterea corupţiei, schimbarea conducerii ţării, combaterea criminalităţii, dezvoltarea întreprinderilor industriale, îmbunătăţirea mecanismului de funcţionare a legilor, atragerea mai multor investiţii străine, îmbunătăţirea organelor puterii de stat.

Conform sondajului, 31 la sută dintre persoane spun că veniturile actuale ale familiei nu le ajung nici pentru strictul necesar, 44% au spus că le ajunge doar pentru strictul necesar, iar 17,8% au răspuns că le ajunge pentru un trai decent.

La capitolul încredere în instituţiile statului, biserica este pe primul loc, pe locul doi este primăria, armata ocupă locul trei, mass-media – locul patru, iar pe locul cinci este preşedintele ţării.

Sondajul a fost realizat de compania „CBS-AXA”, la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie, pe un eșantion de 1113 de persoane, marja de eroare fiind de +/- 2,9 %.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.