Administraţia Donald Trump riscă să genereze război nuclear în Peninsula Coreea, avertizează regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, denunţând o presupusă blocadă militară impusă de SUA.

Donald Trump_Kim Jong-Un

Foto: gettyimages.com

Administraţia Donald Trump riscă să genereze război nuclear în Peninsula Coreea, avertizează regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, denunţând o presupusă blocadă militară impusă de Statele Unite.

„Clica lui Donald Trump face un pas extrem de periculos şi mare spre război nuclear prin încercarea nechibzuită de impunere a unei blocade navale împotriva ţării noastre”, a transmis Ministerul nord-coreean de Externe, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială de presă, KCNA, citat de Mediafax.

„În cazul în care Statele Unite şi susţinătorii acestei ţări încearcă să impună blocada navală contra naţiunii noastre, vom considera că este un act de război şi vom riposta prin măsuri nemiloase de autoapărare aşa cum am avertizat în mod repetat”, a subliniat Ministerul de Externe de la Phenian.

Tensiunile între SUA şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi din cauza unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

Reclame