Primul Târg de Crăciun în stil european a fost inaugurat la Chișinău

Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat în premieră de Guvernul Republicii Moldova, cu genericul „Acasă de Crăciun”, a fost inaugurat ieri seară în centrul capitalei în cele mai bune tradiţii de iarnă, ca în marile oraşe europene.

Targ de Craciun_Chisinau

Foto: gov.md

Miile de luminiţe s-au aprins după ce butonul magic a fost apăsat de premierul Pavel Filip, însoţit de primii colindători, membri ai Studioului folcloric „Iedera”, condus de surorile Osoianu, notează Moldpres.

Evenimentul a avut loc pe strada 31 August 1989, devenită în premieră pietonală în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni şi Aleksandr Puşkin. Rând pe rând s-au aprins 40.000 de beculeţe de pe Bradul de Crăciun şi alte mii de luminiţe, care au îmbrăcat cu magie întreaga stradă, culminând cu un foc de artificii.

În alocuţiunea sa, premierul Pavel Filip a menţionat că nu întâmplător a fost ales genericul „Acasă de Crăciun”, pentru că acasă e locul unde ne simţim cel mai bine, în siguranţă, împreună cu întreaga familie, cu rudele apropiate.

„Suntem un guvern care are drept obiectiv integrarea europeană. Aceasta înseamnă să facem Crăciunul aşa cum îl sărbătoresc marile oraşe europene. Crăciunul este o sărbătoare de care trebuie să se bucure toată lumea”, a subliniat prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit oficialului, bradul a fost adus din Munţii Carpaţi, România, iar caruselul – din Ucraina, astfel încât cetăţenii R. Moldova, inclusiv cei veniţi acasă de peste hotare, vor sărbători Crăciunul împreună cu cei din ţările vecine.

Solicitat de Moldpres, Serghei Vitrilă din Ialoveni a afirmat că s-a întors recent acasă din Anglia, unde lucrează de mai mulţi ani, şi este nespus de bucuros că şi la noi Crăciunul a început să fie sărbătorit în stil european. Iar eleva Tatiana Covalenco a spus că este încântată de magia acestei sărbători organizate de guvern pe această stradă, unde este multă lumină şi căldură sufletească.

În faţa celor prezenţi au evoluat Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Fluieraş”, show-baletul „Black& White” şi trupa „Ethno Republic”.

Primul Târg de Crăciun tradițional, în stil european la Chișinău, organizat de Guvernul Republicii Moldova, se va desfășura în perioada 15 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018. Acesta va fi vizitat şi de 4000 de copii dezavantajaţi din întreaga ţară, inclusiv din regiunea transnistreană.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.