Ce le-a spus Pavel Filip ambasadorilor și partenerilor de dezvoltare ai R. Moldova

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor membre ale UE, SUA şi Turciei acreditaţi la Chișinău, precum şi cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare. Părțile au făcut un schimb de opinii în privința progreselor înregistrate în acest an în implementarea reformelor și au discutat despre prioritățile pentru anul 2018.

Filip_ambasadori

Foto: gov.md

În context, premierul Filip a menţionat că remanierile în componența Cabinetului de miniștri au ca scop depolitizarea Guvernului, astfel încât pe parcursul anului viitor, care este unul electoral, procesul de implementare a reformelor să nu scadă din intensitate

„După reforma structurală, un concurs obiectiv și transparent de selectare a secretarilor de stat, următoarea etapă s-a produs astăzi – depolitizarea Guvernului. Nu vreau ca Executivul să fie paralizat de goana electorală, dar îmi doresc ca instituțiile guvernamentale să fie concentrate nemijlocit pe implementarea reformelor”, a accentuat Pavel Filip.

La rândul lor, ambasadorii acreditați la Chișinău şi partenerii de dezvoltare au urat succes Guvernului în noua componență, încurajându-l să rămână în continuare axat pe realizarea agendei de reforme și pe îndeplinirea tuturor angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare. Totodată, oficialii au exprimat disponibilitatea de a oferi în continuare asistența necesară în acest proces, sub formă de expertiză și sprijin financiar.

Referindu-se la planurile de viitor, premierul Pavel Filip a specificat că prioritățile pentru 2018 rămân integrarea europeană și reintegrarea țării. Vorbind despre procesul de reglementare transnistreană, permierul a menționat că Executivul va fi proactiv în perioada care urmează.

„Vom veni cu multe propuneri și inițiative, astfel încât să epuizăm cel puțin problemele din coșul întâi și să oferim confortul necesar cetățenilor din regiune”, a spus Filip.

La finalul întrevederii, premierul a mulțumit ambasadorilor şi partenerilor de dezvoltare pentru suportul continuu acordat Republicii Moldova, menționând că R. Moldova are nevoie de susținere pentru a continua reformele.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

4 răspunsuri

  1. Statul nostru, mai ales la ora actuală, are nevoie de câți mai mulți parteneri de dezvoltare, executivul se descurcă cu brio, în acest sens, și de aceea premierul actual a ajuns să fie recunoscut și apreciat ca un politician, practic de calibru mondial.

    Apreciază

  2. Important e că actualul Guvern au curaj și decisivitate pentru continuare reformelor si schimbarilor.

    Apreciază

  3. Filip deja avea un cabinet de ministri eficient si sper ca noul Guvern sa aduca rezultate si mai insemnate.

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Știrile dimineții: Vlad Plahotniuc nu vrea să fie prim-ministru - moldNova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.