Serviciul de Informații și Securitate are un nou director

Ex-ministrul Justiției, Vitalie Pîrlog a fost numit astăzi cu votul a 55 deputaţi, în funcţia de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Vitalie Pirlog

Vitalie Pîrlog. Foto: publika.md

Vitalie Pîrlog a depus astăzi jurământul în faţa plenului şi va deţine funcţia pentru o perioadă de cinci ani. El a fost propus pentru acest post de 10 deputați din majoritatea parlamentară.

Candidatura lui Pîrlog a fost lăudată de preşedintele PCRM Vladimir Voronin şi criticată de deputaţii liberali şi liberal-democraţi.

La începutul lunii decembrie Vitalie Pîrlog a refuzat mandatul de deputat în Parlament pe lista PCRM, după plecarea din Legislativ a Oxanei Domenti.

Vitalie Pîrlog este de profesie jurist specializat în Drept internațional. Pe parcursul carierei sale el a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la CEDO, membru al Comitetului Director pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, membru al Comisiei Europene pentru Eficacitatea Justiției a Consiliului Europei, membru al Comitetului de Experți pentru ameliorarea procedurilor de protecție a drepturilor omului din cadrul CDDH al Consiliului Europei, conducător al delegației moldave la Comitetul European pentru problemele penale al Consiliului Europei. Din aprilie curent el a deţinut postul de președinte al Comisiei de Control al Fișierelor din cadrul INTERPOL.

În 2006 el a fost numit în fruntea Ministerului Justiţiei şi în perioada 14-25 septembrie 2009 a deținut interimatul funcției de prim-ministru al țării.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.