Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) au dat notă pozitivă reformelor implementate în R. Moldova și prin aceasta am trecut la o nouă etapă calitativ nouă de cooperare cu FMI, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, joi, înainte de ședința plenului Parlamentului. 

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Candu a subliniat că R. Moldova a trecut cu succes de ședința Consiliului de directori FMI, fiind apreciate reformele, creșterea economică, îmbunătățirea mediului de afaceri, stabilitatea și potențialul existent pentru trecerea de la tranziție la etapa următoare de dezvoltare economică.

Președintele Parlamentului a salutat nota dată de Uniunea Europeană pentru reforme, inclusiv, prin suportul bugetar acordat.

„Vreau să aduc mulțumiri deputaților, în special, din majoritatea parlamentară și Guvernului pentru eforturile întreprinse și rezultatele obținute, rezultate apreciate de FMI și UE”, a menționat speakerul.

De asemenea, Andrian Candu s-a referit la publicarea raportului doi de investigare a fraudei bancare și a mulțumit echipei Kroll pentru acceptul de a publica documentul. La începutul lunii ianuarie, la Chișinău va veni echipa Kroll și se va aproba Strategia de recuperare a bunurilor infracționale legate de frauda bancară. Următoarea etapă presupune recuperarea banilor din exterior.

Reclame