Amenințarea lui Trump pentru statele care au votat împotriva SUA la ONU

Donald Trump a suferit o înfrângere grea la ONU, deşi a ameninţat că va tăia ajutoarele financiare pentru toate ţările care vor vota împotriva SUA. Liderul de la Casa Albă chiar anunţase că ambasadorul american la ONU va monitoriza fiecare vot dat la Adunarea Generală.

Donald Trump

Donald Trump. Foto: defencetalk.com

La începutul acestei săptămâni, un proiect similar de rezoluţie a fost supus votului în Consiliul de Securitate. Nu a trecut, însă doar pentru că Statele Unite şi-au folosit dreptul de veto. Ceilalţi 14 membri au votat în favoarea proiectului.

„Pentru toate statele care ne iau banii şi apoi votează împotriva noastră în Consiliul de Securitate sau în Adunarea Generală (a ONU, n.r.). Iau sute de milioane de dolari, chiar miliarde de dolari şi apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări cum vor vota. Lasă-i să voteze împotriva noastră şi vom economisi foarte mulţi bani. Nu ne pasă. Nu mai merge aşa, ei să voteze împotriva noastră şi apoi să le dai sute de milioane de dolari fără să intereseze pe nimeni ce fac”, a spus Donald Trump, citat de digi24.ro.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi – cu o largă majoritate – o rezoluţie prin care condamnă recunoaşterea de către Washingon a Ierusalimului drept capitală a Israelului, după ce Statele Unite şi-au multiplicat ameninţările financiare la adresa ţărilor care se opun poziţei lor, relatează AFP.

Dintre cele 193 de ţări membre ONU, 128 au votat rezoluţia care condamnă decizia anunţată pe 6 decembrie de către Donald Trump cu privire la Ierusalim, contrară poziţiei tradiţionale americane şi consensului comunităţii internaţionale. România a exprimat vot de „abţinere”.

Reclame


Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.