Braconieri în apropiere de Pădurea Domnească, reținuți de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră documentează patru cetățeni ai R. Moldova pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Potrivit Poliției de Frontieră, există bănuială rezonabilă că aceștia ar fi vânat cu respectivele arme în zona de frontieră.

Arme_braconieri

Foto: border.gov.md

În primul caz, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Costești, aflată în misiune de serviciu, a observat în direcția localităților Cobani-Balatina un mijloc de transport, model Volkswagen Caddy, care înainta spre linia de frontieră. În baza informațiilor deținute, conform analizei de risc, s-a luat decizia opririi în trafic a autoturismului pentru verificările de rigoare. La fața locului au fost legitimați trei cetățeni moldoveni, cu viza de domiciliu în satul Balatina, raionul Glodeni. În timpul verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme cu țeavă lisă, „TOZ” (calibrul 16 mm) și „Pietro Berreta Armament” (calibrul 12 mm), pentru care nici unul din bărbați nu a putut prezenta documente de deținere și chiar actele de port armă. Totodată, în urma extinderii cercetărilor în regiune, s-au găsit și ridicat cinci cartușe de calibrul 16 mm, model „Slug 27”.

Persoanele reținute au fost rezervate în declarații, recunoscând doar faptul că urmau să desfășoare activități de vânătoare în zonă.

Al patrulea „vânător” a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Olănești. În apropiere de satul Crocmaz, raionul Ștefa Vodă, polițiștii de frontieră au stopat un Nissan, fiind identificați doi locuitori ai satului Crocmaz. În cadrul controlului, pe bancheta din spate a mașinii a fost observată o armă de vânătoare. Din cercetările primare, arma de model IJ 27M și două cartușe de calibrul 12 mm aparțineau unuia din bărbați, care era în calitate de pasager. Pentru aceste bunuri persoana nu a putut prezenta documentele necesare. În cadrul audierilor, ambii bărbați au declarat că se aflau la paza stufului din zonă.

În prezent, armele și cartușele au fost transmise la Centrul național de expertize judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, ulterior cazurile vor fi transmise, după competență, organelor abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.