Procuratura municipală a pornit, la solicitarea PL, un proces penal pe faptul săvârşirii de către primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale şi a infracţiunii de samavolnicie. Informaţia a fost confirmată pentru trm.md de către şeful Procuraturii municipiului Chişinău, Ştefan Şaptefraţi.

Silvia Radu

Silvia Radu. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„Procuratura municipiului Chișinău a pornit un proces penal pe faptele sesizate de către domnul Munteanu în privința unor acțiuni pretinse ilegale a factorilor de decizie din cadrul Primăriei Chișinău”, a declarat procurorul Ștefan Șaptefrați.

Potrivit lui, procesul penal a fost pornit de către Procuratura municipală încă de săptămâna trecută.

Reprezentanţii PL au depus un denunţ în data de 29 noiembrie la Procuratura Generală pe numele primarului interimar al capitalei, Silvia Radu. Potrivit liberalilor, Silvia Radu, încălcând ordinea stabilită, îşi atribuie drepturile şi obligaţiunile privind exercitarea funcţiei de primar interimar al municipiului Chişinău şi acţionează în mod samavolnic, semnând acte şi dispoziţii oficiale.

Liberalii mai cer Procuraturii să examineze şi acțiunile viceprimarului Nistor Grozavu pentru excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. În opinia liberalilor, Grozavu a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a numit-o pe Silvia Radu viceprimar al capitalei și i-a delegat atribuțiile de primar general interimar.

Reclame