Biblioteca Naţională a lansat „Calendarul Naţional-2018”

Biblioteca Naţională a R. Moldova a lansat „Calendarul Naţional-2018”. Calendarul are 260 de pagini şi cuprinde 225 de articole despre personalităţi din ţară şi de peste hotare şi circa 1500 de informaţii generale despre evenimentele naţionale şi cele internaţionale.

Calendarul national

Foto: moldpres.md

Solicitată de Moldpres, directorul general al Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a menţionat că aceasta este lucrare de referință, indispensabilă activității bibliotecilor pentru programarea activităților în comunitate, pentru realizarea eficientă a rolului de centru informațional, educațional, de cultură a bibliotecii.

Potrivit sursei citate, „Calendarul Naţional” a fost conceput ca un anuar enciclopedic şi cuprinde note biobibliografice despre cele mai de seamă personalităţi din domeniile ştiinţei, culturii şi artei din ţară, precum şi de peste hotare. „Pe parcursul a 25 de ani s-a acumulat o bază de date impunătoare, care este similară publicaţiilor din SUA şi Marea Britanie cu genericul „Who is Who”, a subliniat Elena Pintilei.

Ediţia din acest an este consacrată împlinirii a 90 de ani de la instalarea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt la Chişinău, a 200 de ani de la înfiinţarea Grădinii Publice, 60 de ani de la inaugurarea Aleii Clasicilor şi a unui centenar de la Marea Unire din 1918.

Reclame


Categorii:Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.