Preşedintele Igor Dodon a semnat decretul privind numirea în funcţia de preşedintă a Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI) a Rodicăi Antoci. Conform legislaţiei, din momentul publicării decretului, Antoci trebuie să depună jurământul în faţa preşedintelui, în decurs de cinci zile.

Rodica Antoci_Dodon

Rodica Antoci și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„Activitatea instituției a fost blocată de aproape un an de zile. Propunerile pentru numirea Rodicăi Antoci în funcție sunt susținute de reprezentanții societății civile care fac parte din Consiliul de integritate. Dosarul prezentat este unul complet. Sper că ea își va face datoria așa cum presupune cadrul legal, iar ANI va continua să descurajeze comportamentele care generează corupție în plan administrativ și va realiza deplin misiunea nobilă ce-i revine. Este foarte mult de lucru în domeniul respectiv”, a notat Dodon pe Facebook.

Candidatura Rodicăi Antoci a fost trimisă săptămâna trecută pentru aprobare la Președinție. Rodica Antoci a activat la Ministerul Justiţiei, unde a ocupat funcția de şefă al Laboratorului de expertize judiciare criminale al Centrului Național de Expertize Judiciare.

Reclame