Igor Dodon a participat astăzi la inaugurarea expoziției-iarmaroc cu genericul „Cele mai frumoase sărbători – acasă, în Moldova!, organizată în premieră sub patronajul președintelui R. Moldova.

Voievodul Dodon

„Voievodul” Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Însuflețit de varietatea lucrărilor artizanale expuse în cadrul expoziției-iarmaroc, Dodon a părut foarte impresionat de o sabie din lemn, după cum se vede într-o fotografie publicată de șeful statului pe Facebook. Oare la ce se gândea Dodon ținând sabia din lemn ca pe o adevărată sabie de voievod? La toată „istoria Moldovei”, cu voievozi care aveau toată țara la picioarele lor?

În context, Dodon se laudă că a lansat inițiativa organizării unui astfel de eveniment pentru a oferi ocazia persoanelor care revin acasă de sărbători să se bucure de atmosfera iarmaroacelor moldovenești de odinioară, să aibă posibilitatea de a cumpăra și admira creațiile meșterilor populari și a creatorilor de branduri autohtone. Potrivit lui Dodon, evenimentul susține producătorii autohtoni și promovează tradițiile neamului nostru.

Cu această ocazie, mai mulți meșteri populari au fost decorați de Dodon cu Medalia „Meritul Civic” și Titlul onorific „Meșter-Faur”, pentru merite în confecționarea și promovarea unor creații decorativ-aplicate de înaltă ținută artistică, activitate expozițională intensă și contribuție personală la educarea tinerei generații în spiritul tradițiilor naționale.

Reclame