O nouă zonă de control transfrontalier a fost instituită în apropiere de punctul de trecere „Otaci”. Postul vamal va activa în regim nonstop, pentru a evita formarea cozilor și unor blocaje cu implicarea autocamioanelor. Toate procedurile de vămuire vor fi efectuate în zona de control vamal aflată la 1,5 km distanță de frontieră, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării și autorizarea scoaterii mărfurilor de pe teritoriul țării. Costul total al lucrărilor de construcție se cifrează la 8,5 milioane lei, transmite IPN.

ZCV Otaci

Foto: customs.gov.md

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, la etapa inițială, zona va fi prevăzută pentru perfectarea operațiunilor de export și reexport, iar perfectarea celorlalte regimuri vamale va fi efectuată în baza unei cereri prealabile.

Noua zonă de control vamal este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), aflându-se la intersecția mai multor artere de circulație, și va avea o capacitate de procesare de circa 120 de camioane pe zi. Postul mai dispune de o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite și o cameră de păstrare a corpurilor delicte.

Serviciul Vamal se află în proces de elaborare a studiilor de fezabilitate pentru construcția unor asemenea zone de control vamal pentru alte trei posturi vamale care înregistrează valori mari de trafic: Giurgiulești (MD-RO), Sculeni, Costești. Lucrări de extindere a infrastructurii sunt preconizate și pentru posturile vamale Leușeni, Sculeni și Giurgiulești. Acestea vor fi realizate în cadrul Programului Operațional România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană.

Control transfrotalier_Otaci

Foto: customs.gov.md

Reclame