Unioniștii încep în forță Anul Centenarului Marii Uniri

În ultima zi a anului 2017, Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” începe acțiuni cu prilejul Anului Centenarului Marii Uniri.

Unirea Basarabiei cu Romania

Foto: gandul.info

Solicitat de agenția Infotag, reprezentantul platformei, Sergiu Croitor, a spus că în localitatea românească Fălciu din județul Vaslui, mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut.

„Împreună cu această activitate, „Acțiunea 2012” se alătură astfel demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova”, a spus el.

Potrivit președintelui Platformei, George Simion, „timp de zeci de ani, contactele directe dintre cetățenii României și cei din stânga Prutului au fost îngreunate. Dacă în 2011 a fost înlăturată sârma ghimpată de pe Prut, următorul pas firesc ar fi construcția și reabilitarea podurilor peste râul care astăzi este încă graniță nedreaptă”.

„Unirea înseamnă și infrastructură comună, implicit și poduri peste Prut”, a explicat el.

După acțiunea de la Prut, manifestanții vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber și o masă bogată în bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu.

Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar podul feroviar, cu o lungime de circa 170 de km, a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.