Președintele Dodon, după a doua sa suspendare: „CC a trecut definitiv în zona gri a democrației”

La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a decis suspendarea sa temporară din funcția de președinte al R. Moldova, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că CC „a devenit ostatica propriilor decizii neinspirate, a precedentelor pe care le-a creat”. Potrivit lui Dodon, „este evident pentru toată lumea că membrii CC au acceptat să «joace» așa cum le dictează guvernarea democrată”.

Igor Dodon

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

„Acum CC este nevoită să ia în continuare decizii controversate, la limita legii și dincolo de limita bunului simț. Era de așteptat că CC va repeta trucul politic din 17 octombrie a.c., când Președintele țării a fost suspendat, pentru a fi învestit în funcție ministrul apărării Sturza.

Sunt iarăși încălcate grav procedurile legale. În mod normal, la CC trebuia să se adreseze Guvernul prin hotărîre de Guvern, sau Parlamentul prin hotărîrea Parlamentului. Dar s-au adresat prin sesizarea a doar câțiva deputați. Deci guvernarea a ales calea simplistă și abruptă, o cale înjositoare chiar și pentru miniștrii propuși.

Acești miniștri intră în Guvern pe ușa din spate, fiind lipsiți de legitimitatea și credibilitatea cuvenite.

Prin decizia de azi, CC a trecut definitiv în zona gri a democrației și a statului de dept. Curtea și-a reconfirmat imaginea de instrument politic docil, nu de organ constituțional. Este o cădere dezonorantă și regretabilă pentru un stat care se vrea democrat”, a scris Dodon.

Dodon mai scrie că a decis să nu cedeze, decât să explice apoi ani de zile de ce a numit în funcție o „garnitură de miniștri compromiși”. „Iar partea bună în toată această chestiune este că guvernarea se compromite din nou în ochii cetățenilor. Ceea ce o va dezavantaja mult în acest an electoral”, conchide Dodon.Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Dodon nu respecta Constitutia si apoi vine cu astfel de invinuiri la adresa CC? Dodon se crede mai presus de orice lege?

    Apreciază

  2. Da dapoi cum , nici nu e de mirare ca incepe cu injosirile Dodon atceva Putin nu tea invatat?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.