Salariații din R. Moldova vor avea parte în anul 2018 de 14 zile libere, stabilite ca fiind sărbători naționale sau religioase.

Calendar

Foto: radiochisinau.md

11 din cele 14 sărbători sunt în zilele de lucru, în timp ce altele trei – în zile de sâmbătă și duminică, notează Radio Chișinău.

Prima lună a anului le aduce angajaților 2 zile libere: 1 și 8 ianuarie. Salariații ar putea avea liber și pe 8 martie. În luna aprilie, vor fi zile libere de Paști și de Paștele Blajinilor, respectiv pe 8, 9 aprilie și pe 15 și 16 aprilie.

În mai, angajații vor avea două zile libere: pe 1 mai, când se celebrează Ziua Muncii și pe 9 mai, de Ziua Europei când se marchează și sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Și 1 iunie, când este marcată Ziua Internațională a Copilului va fi zi liberă.

Angajații vor avea parte de zile de odihnă și în august, când sunt două sărbători naționale: 27 august, de Ziua Independenței și pe 31 august, când este marcată Ziua Limbii Române. Ultima zi liberă din an va fi de Crăciun pe stil nou, de 25 decembrie.

R. Moldova se numără printre țările cu cele mai multe sărbători legale.

Reclame