Criticate de Bruxelles, Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare în cadrul UE

Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare la nivelul Uniunii Europene, în contextul în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles pentru încălcarea normelor democratice, informează publicaţia EUObserver, citată de Mediafax.

Mateusz Morawiecki

Mateusz Morawiecki. Foto: reuters.com

Noul premier al Poloniei, Mateusz Morawiecki, s-a deplasat miercuri în Ungaria. Este prima vizită în străinătate efectuată de Mateusz Morawiecki de la instalarea în funcţie. Vizita intervine în contextul în care Comisia Europeană a lansat procedura de sancţionare a Poloniei din cauza nerespectării valorilor democratice şi normelor statului de drept.

„Vrem să avem o voce mai puternică, în contextul în care ţările noastre au o viziune despre viitorul Europei”, au declarat, la Budapesta, Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki.

Viktor Orban a semnalat deja că se opune eventualelor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Poloniei.

Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki au reiterat că se opun cotelor pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„Democraţia a fost restabilită în Austria întrucât austriecii ce resping imigraţia au ales un guvern care nu vrea imigraţie. Acesta va fi cazul în toate ţările din Europa şi cred că este doar o chestiune de timp”, a afirmat Viktor Orban.

Mateusz Morawiecki a apreciat că tema imigraţiei, pe care o consideră asociată suveranităţii naţionale, a devenit „mai fierbinte” în Uniunea Europeană. „Şi se pare că merge în direcţia noastră”, a spus el.Categorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.