Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Turciei în R. Moldova, Hulusi Kiliç. Cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă, discutând aspecte legate de dezvoltarea relațiilor moldo-turce.

Kilic_Dodon

Hulusi Kiliç și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Într-o însemnare pe Facebook, Dodon scrie că ambasadorul Hulusi Kiliç a confirmat faptul că licitația privind selectarea companiei de construcție care se va ocupa de renovarea clădirii Președinției s-a încheiat cu succes.

„Așa cum am convenit cu domnul Recep Tayyip Erdoğan, sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie. Edificiul urmează să fie dat în exploatare în cadrul vizitei oficiale a președintelui Erdoğan la Chișinău, care este efectuată la invitația mea și este preconizată pentru luna mai curent”, a scris Dodon.

Șeful statului mai menționează că Turcia contribuie și la implementarea a zeci de proiecte sociale în Găgăuzia, a căror finalizare este planificată, de asemenea, până în luna mai, când omologul său turc va efectua o vizită oficială la Chișinău și la Comrat.

Reclame