Președintele Igor Dodon declară că nu va ceda „în niciun caz” în fața guvernării și nu va accepta candidaturi compromise și nu va semna legi care contravin intereselor cetățenilor.

Igor Dodon

Igor Dodon. Captură video: privesc.eu

Potrivit lui Dodon, ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe.


Dodon, suspendat temporar încă o dată din funcția de președinte al țării


„După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în câteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și în Guvern, și în Parlament, și în Curtea Constituțională. Este inadmisibil ca cetățenii care au jurat credință statului român să decidă politica statului moldovenesc”, a scris Dodon pe Facebook.

Referindu-se la legea anti-propagandă, aceasta, potrivit lui Dodon, constituie un „abuz evident” asupra libertății de informare a cetățenilor R. Moldova. „Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraților, aflați la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalității R. Moldova? Referitor la informarea cetățenilor, există multe posibilități prin care ei vor putea avea acces la știrile cenzurate politic”, argumentează șeful statului, convins de faptul că ceea ce face acum guvernarea seamănă mai mult a agonie, decât a democrație.

„Va veni timpul, și politica standardelor duble va face victime în rândul democraților. Ei vor avea de suferit, pe termen lung, inclusiv din cauza geopoliticii agresive pe care ei o promovează.

În acest an va fi dată lupta decisivă. De aceea, îndemn cetățenii la consolidarea tuturor forțelor patriotice împotriva guvernări eurounioniste, care crede că prin forță și presiune va supune voința poporului.

Victoria va fi de partea noastră”, se arată convins Dodon.

Reclame