Consiliul Superior al Procurorilor are un nou președinte

Procurorul Angela Motuzoc, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, a fost aleasă astăzi, prin vot secret, președinte al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Angela Motuzoc

Angela Motuzoc. Foto: procuratura.md

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, noua preşedintă a CSP a absolvit facultatea de drept în cadrul unei universități din capitală, şi-a început cariera în cadrul organelor Procuraturii în anul 2000, deţinând pe parcurs mai multe funcţii în procuratura municipiului Chişinău.

Angela Motuzoc și-a prezentat viziunea privind exercitarea mandatului și a enunțat principalele sarcini. E a declarat în fața colegilor că va avea o abordare pragmatică și obiectivă asupra activității organului colegial și va promova angajarea procurorilor pe criteriul meritocrației.

Conform prevederilor Legii cu privire la Procuratură, mandatul preşedintelui, dar şi a membrilor aleşi ai CSP este de patru ani, cu excepţia membrilor care fac parte de drept din componenţa Consiliului. De asemenea, aceeaşi persoană nu poate deţine funcţia de membru al CSP două mandate consecutive.

Consiliul Superior al Procurorilor este constituit din 12 membri. Membrii CSP din rândul procurorilor au fost aleși în toamna anului trecut.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.