Procurorul Angela Motuzoc, adjunctul procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău, a fost aleasă astăzi, prin vot secret, președinte al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Angela Motuzoc

Angela Motuzoc. Foto: procuratura.md

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, noua preşedintă a CSP a absolvit facultatea de drept în cadrul unei universități din capitală, şi-a început cariera în cadrul organelor Procuraturii în anul 2000, deţinând pe parcurs mai multe funcţii în procuratura municipiului Chişinău.

Angela Motuzoc și-a prezentat viziunea privind exercitarea mandatului și a enunțat principalele sarcini. E a declarat în fața colegilor că va avea o abordare pragmatică și obiectivă asupra activității organului colegial și va promova angajarea procurorilor pe criteriul meritocrației.

Conform prevederilor Legii cu privire la Procuratură, mandatul preşedintelui, dar şi a membrilor aleşi ai CSP este de patru ani, cu excepţia membrilor care fac parte de drept din componenţa Consiliului. De asemenea, aceeaşi persoană nu poate deţine funcţia de membru al CSP două mandate consecutive.

Consiliul Superior al Procurorilor este constituit din 12 membri. Membrii CSP din rândul procurorilor au fost aleși în toamna anului trecut.

Reclame