Mobilizare generală în tabăra PSRM! Se pregătește „eliberarea” țării de „acest regim”

PSRM își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți de o mobilizare generală. Într-un comunicat, socialiștii se pronunță „categoric împotriva unei noi tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor al R. Moldova”.

PSRM

Foto: realitatea.md

Potrivit PSRM, în „condițiile actuale de manipulare și provocare” din partea „guvernului ilegal”, precum și a „interpretării abuzive” a Constituției, doar poziția clară și fermă a șefului statului poate proteja interesele cetățenilor R. Moldova și ale întregului stat.

PSRM susține decizia fermă și întemeiată a șefului statului, Igor Dodon, de a se opune aprobării „candidaților compromiși” la cele mai înalte funcții în stat precum și a promovării legilor anti-naționale.

Sursa citată menționează că, la primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară ale Parlamentului, PSRM va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale.

Socialiștii condamnă categoric „atacul guvernării nelegitime” asupra libertății cetățenilor R. Moldova la informare, aceste acțiuni fiind, potrivit PSRM, în contradicție cu documentele naționale și internaționale cu privire la drepturile omului.

PSRM reiterează că trecerea la forma prezidențială de guvernare este „singura modalitate pentru președintele ales de popor de a realiza voința cetățenilor care l-au ales”.

În acest context, PSRM își îndeamnă toți susținătorii, „toate forțele patriotice ale țării”, să sprijine eforturile lui Dodon privind instituirea unei „reale guvernări democratice” în țară, să fie pe deplin pregătiți, să reacționeze la îndemnul șefului statului, să vină masiv la Chișinău pentru a „elibera” țara de „acest regim”.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.