Noii membri ai Guvernului au depus jurământul

Cei șapte noi membri ai cabinetului de miniștri, doi vicepremieri și cinci miniștri, numiți în urma remanierilor guvernamentale anunțate de către coaliția de guvernare la 19 decembrie, au depus miercuri, 10 ianuarie, jurământul.

Guvernul RM

Foto: ziuanews.ro

Decretele de promovare în funcție au fost semnate în aceeași zi de către Președintele Parlamentului Andrian Candu, care exercită interimatul funcției de președinte al țării, în baza deciziei Curții Constituțională din 2 ianuarie, care a stabilit circumstanțele ce justifică instituirea interimatului, transmite IPN.

Jurământul a fost depus de: Iurie Leancă – vicepremier pentru integrare europeană; Cristina Lesnic – vicepremier pentru reintegrare; Chiril Gaburici – ministru al economiei și infrastructurii; Alexandru Tănase – ministru al justiției; Tudor Ulianovschi –  ministru al afacerilor externe și integrării europene; Liviu Volconovici – ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului și Svetlana Cebotari – ministru al sănătății, muncii și protecției sociale.

Andrian Candu a declarat că în noua componență Guvernul trebuie să ducă la capăt  lucrurile bune începute și să le înceapă pe cele care sunt în așteptare, așa încât cetățenii să simtă efectele reformelor. Demnitarii trebuie să aibă simțul datoriei, iar funcționarii să fie profesioniști și să se manifeste prin devotament, calități pe care noii miniștri le au, a declarat Andrian Candu.

Prezent la ceremonie, premierul Pavel Filip și-a exprimat încrederea că noii membri ai executivului vor munci eficient, chiar dacă anul care vine nu va fi deloc simplu, pentru că este an electoral.

„Această nouă formulă guvernamentală este una care se încadrează perfect în dimensiunea tehnocrată”, a declarat Pavel Filip.

În octombrie 2017, în condiții similare, ministrul apărării, Eugeniu Sturza, a fost învestit prin decretul semnat de Andrian Candu în calitate de președinte interimar al țării.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. va fi un an greu, este un an electoral, si decisiv pentru parcursul pro european, astia trebuie sa demonstreze oamenilor ca unica solutie este integrarea europeana dar nu sapa de lemn la care vrea sa ne duca Dodon!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.