În perioada ‎2016-2017, oamenii legii au desfășurat cele mai ample operațiuni antidrog din țară, fiind documentate 2422 de infracțiuni privind traficul ilicit de droguri, scoase din circuit peste 530 kg de droguri, în valoare de aproximativ 30 milioane lei (valoarea acestora pe piața tenebră). 

Droguri_politie

Foto: mai.gov.md

Potrivit Poliției, în topul celor mai consumate substanțe narcotice, se regăsesc: marijuna, opiu și amfetaminele.

La fel, au fost ridicate instalații de preparare și distruse încăperi de producere și păstrare a drogurilor.

În această perioadă,1606 de persoane au fost implicate în infracțiuni de trafic de droguri, dintre care 93% au fost judecate.

Recent, Poliția Națională a creat pentru prima dată Harta Drogurilor a R. Moldova pentru anii 2016-2017, care oferă informație detaliată despre consumul drogurilor în fiecare regiune. Totodată, harta drogurilor oferă posibilitate Poliției să-și concentreze eficient forțele și resursele în regiunile cu risc ridicat de preparare și consum de droguri, pentru a combate  și preveni acest flagel.

Conform Codului Penal al R. Moldova, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu până la 15 ani privare de libertate, în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

Foto: politia.md

Reclame