Rubla transnistreană, depreciată cu încă 3%

Banca Centrală Transnistreană (BCT) a stabilit de vineri un nou curs oficial al dolarului, de 16 ruble, majorându-l cu 0,5 ruble (3,2%).

Banca Centrala Transnistreana

Foto: karadeniz-press.ro

Potrivit site-ului BCT, citat de Infotag, instituţia argumentează această acţiune prin faptul că „estimările țărilor partenere privind inflația și devalorizarea monedelor naționale în anul 2018, precum și prognoza soldului negativ al contului curent al balanței de plăți necesită o devalorizare în continuare”.

În opinia băncii, modificarea este una planificată și corespunde parametrilor coridorului valutar 16-16,5 ruble pentru 1 dolar, definit de „Principalele direcții ale politicii monetar-creditare unice pentru anul 2018”.

Aceasta este treia majorare începând cu 2017 a cursului oficial al dolarului în raportul cu rubla transnistreană. Prima dată cursul a fost majorat la sfârşitul lunii iunie cu aproape o treime – de la 11,3 la 15 ruble pentru 1 dolar SUA pe motivul necesităţii de a depăşi criza economică, financiară şi valutară din Transnistria, care s-a format din vina fostului preşedinte Evghenii Şevciuk şi a celor din anturajul lui. A doua oară cursul a crescut în noiembrie cu 3,3%, până la 15,5 ruble pentru un dolar american.Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.