Premierul britanic Theresa May a respins joi ideea de a plăti accesul pe pieţele europene după Brexit, informează AFP, potrivit Agerpres.

Theresa May

Theresa May. Captură video: rt.com

May, însoţită de ministrul de finanţe Philip Hammond, a primit la reşedinţa sa din Downing Street 10 mai mulţi reprezentanţi ai sectorului bancar, printre care membri ai conducerii băncilor Barclays, Deutsche Bank, HSBC şi Goldman Sachs, cărora a încercat să le dea asigurări privind tranziţia după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Negocierile între Londra şi Bruxelles privind relaţiile comerciale viitoare urmează să înceapă în curând, iar Bloomberg a publicat un articol care sugerează că Germania intenţionează să ceară britanicilor să plătească pentru ca societăţile financiare să îşi poată derula afacerile în UE. Deja, multe firme din Regatul Unit fac demersuri pentru obţinerea de licenţe bancare în alte ţări europene

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului May a fost categoric: „Nu vom plăti”. Ministrul Hammond a părut mai prudent, observă AFP: potrivit Bloomberg, el a afirmat că vor avea loc discuţii pe această temă.

Reclame