Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, susține că ar dori ca cetățenii să resimtă beneficiile pe care le aduce apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Chișinău, Iurie Leancă, a declarat că relația Chișinăului cu Bruxelles-ul este una suficient de matură și că acum sunt importante reformele în justiție și comunicarea mai eficientă cu partenerii europeni.

Potrivit oficialului, în următorii 2-3 ani obiectivul de țară al R. Moldova ar trebui să fie obținerea statutului de stat candidat la integrarea în Uniunea Europeană. Cât despre relația cu Federația Rusă, Iurie Leancă o califică drept una complicată.

„Relația cu Federația Rusă e într-o zonă de impas și fără un dialog activ. E o relație complicată, au scăzut și schimburile comerciale, lumea se orientează spre Occident. Dar relația cu Federația Rusă nu este una singulară, se pliază pe un context mai larg de război cvasi-rece între Est și Vest. Relația noastră cu Federația Rusă nu cred că are un impact direct asupra relației cu Occidentul”, spune Iurie Leancă.

Reclame