OSCE anunţă escaladarea tensiunilor în regiunea ucraineană Donbas

Misiunea specială de monitorizare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat, vineri, că tensiunile au escaladat în regiunea ucraineană Donbas, fiind înregistrate 2.000 de cazuri de încălcare a acordului de încetare a focului, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de Mediafax.

Donbas_Ucraina_razboi_separatism

Foto: proua.com.ua

„Părţile nu îşi îndeplinesc obligaţiile în totalitate… Acum putem afirma că a început o fază a escaladării [tensiunilor]. Este lucru este probat de 2.000 de încălcări pe care le-au înregistrat observatorii noştri începând de marţi (9 ianuarie), ora 17.00, până miercuri (10 ianuarie), ora 17.00”, a spus Alexander Hug, unul dintre conducătorii misiunii speciale de monitorizare a OSCE.

Oficialul OSCE a adăugat că, în ciuda situaţiei complicate, misiunea de monitorizare va continua să călătorească în toate zonele regiunii Donbas, din estul Ucrainei.

La 14 decembrie 2017, Rusia şi Statele Unite nu au ajuns la un consens privind misiunea ONU în regiunea ucraineană Donbas. Preşedintele rus Vladimir Putin a precizat că o decizie în acest sens ar trebui să fie convenită direct între Ucraina şi autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.Categorii:Externe

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.