Istanbulul va găzdui, în luna februarie curent, un Forum bilateral moldo-turc, în cadrul căruia companiilor turceşti le vor fi prezentate oportunităţile investiţionale ale R. Moldova.

Turcia_steag_Istanbul

Foto: Tom Spencer / soulofthegarden.com

În cadrul forumului vor fi analizate facilităţile oferite de Acordul bilateral de Comerţ Liber, semnat între Moldova şi Turcia în septembrie 2014, intrat în vigoare la 1 noiembrie 2016, informează un comunicat emis de Ministrul Economiei şi Infrastructurii (MEI), citat de trm.md.

Aspectele ce vizează organizarea forumului au fost discutate în cadrul unei întrevederi a noului ministrul MEI, Chiril Gaburici, cu ambasadorul Turciei în țara noastră, Hulusi Kiliç.

Chiril Gaburici a specificat că în cadrul Forumului va fi semnat un Acord cadru de cooperare între Asociația oamenilor de afaceri din Moldova și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia.

În aceeași ordine de idei, ambasadorul Hulusi Kiliç a informat despre intenția Republicii Turcia de a deschide o Cameră de Comerț și Industrie moldo-turcă.

De asemenea, părțile au convenit asupra organizării primei ședințe a Subcomitetului pe subiecte vamale, create în cadrul celei de-a II-a Ședințe a Comitetului Mixt, pentru implementarea Acordului de Comerț Liber, care a avut loc pe 20 noiembrie 2017. Scopul de bază al acestei ședințe este examinarea dificultăților întimpinate de mediul de afacere din ambele țări și identificarea soluțiilor pentru depășirea situației create.

Reclame