Ghimpu impresionează din nou! Un nou exercițiu de imaginație al liberalului

Președintele PL, Mihai Ghimpu, continuă să impresioneze cu dulcegăriile sale despre România Mare, despre unire și românism. Într-un mesaj însoțit de câteva fotografii din Piața Unirii din Iași, Ghimpu face un exercițiu de imaginație în care încearcă să afle ce ar zice Alexandru Ioan Cuza despre românii din stânga Prutului, care vor să aibă statul lor, Republica Moldova.  

mihai-ghimpu-bea-must

Mihai Ghimpu bând must. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

Reproducem, cu maximă fidelitate, mesajul lui Ghimpu:

Așa este Măria Ta…
Astăzi am trecut prin Piața Unirii din Iași, de unde a început formarea României ca stat, prin Unirea celor două principate românești: Moldova și Muntenia; din păcate, fără Bucovina și Transilvania, care erau sub ocupația Austro-Ungară, dar și fără Basarabia, care și ea era sub ocupație, numai că rusească. De aceea și Unirea de la 24 ianuarie 1859 se numește Mica Unire. Dar anume această Mică Unire ne-a adus MAREA UNIRE la 1918, când Basarabia, Bucovina și Transilvania au reușit să unească toate pământurile locuite de români sub o singură lege, cu un singur Rege, -Regele Ferdinand I al României Mari.
Au mai rămas câteva zile și în anul când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, vom sărbători la 24 ianuarie și 159 de ani de la Mica Unire.
Îl priveam pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și ma gândeam oare ce zice el, de acolo de sus, despre românii din stânga Prutului, care vor să aibă statul lor. Oare înțeleg ei, că cu Națiunea și cu Țara se pot juca doar dușmanii, iar frații nu pot fi dușmani. Marea lor grijă, din tată în fiu, nu poate fi decât unitatea, pacea și bunăstarea poporului, care ți-a dat graiul și pământul ca să poți trăi.
Așa este Măria Ta, ia-și fi răspuns eu, dar…, din păcate, dragostea de Neam și Țară s-a transformat în dragostea de miliarde pentru unii; iar pentru alții, din cauza rusului, minciuna a devenit pentru moment adevăr. Dar, oricum, adevărul va învinge și Neamul Românesc va fi launloc, așa cum ați decis la 24 ianuarie 1859.
#UnițiPentruUnire

Mihai Ghimpu este cunoscut pentru înflăcăratele sale mesaje unioniste, adesea lipsite de substanță, dar și pentru dialogurile sale cu mari personalități din secolele trecute ale neamului românesc. De trei decenii, acesta se autoproclamă drept un mare luptător pentru idealul reunificării celor două maluri de Prut. Adversarii lui Ghimpu însă, unioniști și ei și chiar foști colegi liberali, l-au acuzat în repetate rânduri de trădare a idealului unionist. De fiecare dată, liderul liberal a negat cu vehemență acuzațiile de trădare care i se atribuiau. La rândul său, Ghimpu și-a acuzat adversarii că joacă în hora Kremlinului, făcând trimitere la „mâna Moscovei” ori de câte ori și-a motivat anumite eșecuri politice.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.